Thuisbasis » Partners » Webwinkelkeur

Een Nederlands gezegde luidt  "vertrouwen komt te voet maar gaat te paard", dit betekent dat vertrouwen sneller verloren gaat dan dat je het krijgt.

Een keurmerk is van levensbelang voor je webshop. maar het juiste keurmerk vinden die iets toevoegt voor mij als webshop eigenaar en voor mijn klanten dat is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Nederland wordt overspoeld door keurmerken, loop maar een willekeurige supermarkt in en de keurmerken vliegen je om de oren. En uit onderzoek van diverse consumenten organisaties blijken veel van deze keurmerken klinkklare nonsens te zijn.

Nu ben ik het type dat vindt dat de handel tussen twee partijen met open vizier moet gebeuren, dus moest ik een keurmerk vinden dat buiten elke verdenking staat van partijdigheid. Met andere woorden het moest een voordeel zijn voor mij als webshop eigenaar om mij bij een keurmerk aan te sluiten maar ook een voordeel hebben voor mijn klanten zodat zij vertrouwen stellen in mijn webshop.

De keuze voor mij voor het webwinkelkeur is het feit dat zij je webshop keuren alvorens je lid kan worden van dit keurmerk, en als je niet voldoet aan de standaard die webwinkelkeur stelt dan wordt je webshop afgekeurd. Dit overkwam mij na mijn eerste aanvraag maar in de e-mail waarin mij werd verteld dat mijn webshop was afgekeurd kreeg ik ook een lijst met suggesties die ik als eigenaar kon uitvoeren. In deze mail werd ook duidelijk dat ik aan veel wettelijke richtlijnen niet voldeed en dat was voor mij een eyeopener. Nu heb ik aan al deze richtlijnen voldaan en ben ik lid van een vereniging waarvan ik het gevoel heb dat zij een meerwaarde voor mijn bedrijf hebben.

 

Klik de link hieronder voor meer informatie,

https://www.webwinkelkeur.nl/

 

Ron,

Team Curieus Brocante.

Stichting WebwinkelKeur - Webwinkel Keurmerk