Thuisbasis » Vinyl

Vinyl

Vinyl

Het is rond kerst en de verlanglijstjes worden weer gemaakt met allerlei wensen en verlangens, Nu hebben we een schoondochter en die heeft op haar verlanglijstje de wens geuit om een cassette bandje te krijgen van Queen, AC/DC of Deep Purple. Natuurlijk frons je dan even je wenkbrauwen, en ga je jezelf afvragen hoe je dit weer voor elkaar gaat krijgen. Nu dan ga je het internet op en ga je op zoek en inderdaad daar vond ik een tape van AC/DC op marktplaats, ik dacht mooi probleem opgelost en kopen dat cassette bandje, helaas deze was al verkocht en het was het enige cassette bandje op heel marktplaats.

 

Vandaag reden we in Dwingeloo en toen vertelde mijn vrouw ineens dat er een nieuw winkeltje was gekomen die platen verkocht, dus met de wens van onze schoondochter in het achterhoofd zijn we daar maar even langsgereden. En maar goed dat we dit hebben gedaan want wat een pareltje van een winkel, een echte platenzaak je weet wel zo één waar we vroeger onze muziek kochten. En een lekkere hoeveelheid LP's, Singles en CD's en dit allemaal in ons mooie Gemeente Westerveld.

 

Even was ik terug in mijn tienerjaren toen ik wekelijks naar de lokale platenzaak ging om weer eens een nieuwe LP te scoren van het geld wat ik had verdiend met tomaten plukken. Lekker op zoek naar nieuwe muziek, snuffelend tussen de nieuwe platen. In deze platenzaak hadden ze een aantal Pick Ups staan waar je de plaat eerst kon beluisteren voordat je hem kocht. Moet je je voorstellen hoe ik me voelde met die veel te grote koptelefoon op mijn hoofd luisterend naar de nieuwste LP van U2, Robert Long of Genesis

 

Ik weet nog dat de eerste LP die ik kocht van de Simple Minds was “A New Gold Dream” met nummers als “Someone Somewhere in the summertime”, “King is white and in the crowd” en het onvergetelijke “Promised you a miracle” het was de eerste LP in wat later een uitgebreide collectie is geworden. Mijn eerste single die ik ooit kocht was van The Police, “Don't stand so close to me”. Dit was het begin van mijn muzikale zoektocht die tot op heden voortduurt.

 

Bart Kiers is de eigenaar van dit winkeltje, Bent u ook benieuwd naar dit plekje dan zal ik u het adres verklappen,

 

Vinyl & Kado Sjop
Heuvelenweg 34
7991 CM Dwingeloo
06 - 53 41 55 52
info@vinylsjop.nl

https://www.vinylsjop.nl/

 

Wij wensen u veel snuffel en luister plezier.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.