Thuisbasis » Warmte in je interieur met brocante meubels en accessoires

Warmte in je interieur met brocante meubels en accessoires

Warmte in je interieur met brocante meubels en accessoires.

 

Als je de warmte in huis wilt halen, dan zou je echt eens na moeten denken over een interieur met brocante meubels en accessoires. Met deze stijl kun je alle kanten uit en laat zich perfect combineren met andere woonstijlen. Maar wat is brocante eigenlijk? En hoe maak je jouw interieur al met een paar kleine toevoegingen gezellig en uitnodigend? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over brocante in je interieur. Hoe je dit bijvoorbeeld kunt combineren met een landelijke stijl of industriële look. Brocante leent zich namelijk perfect voor het maken van een stijlvolle combinatie in het interieur. Met kleine brocante accessoires of meubels haal je eenvoudig de gezelligheid van toen in huis. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze stijl niet meer weg te denken is uit de meest trendy interieur stijlen.

 

Wat is Brocante eigenlijk?

 

Met brocante wordt letterlijk oud en tweedehands bedoeld. Maar, deze betekenis zou toch te veel afbreuk doen aan de charme van deze stijl. Brocante mag geen antiek genoemd worden omdat de accessoires en meubels gewoonweg niet oud genoeg zijn. Wat ze wel hebben is een doorleefd karakter. Brocante heeft de tand des tijd met enige kleerscheuren doorstaan. Dat is nou juist wat deze voorwerpen zoveel charme en karakter geeft. Een brocante beeldje mist bijvoorbeeld een likje verf, terwijl een meubel in brocante stijl een klein beetje wiebelt.

 

Super charmant en dus zeer geschikt om wat nostalgische gezelligheid in huis te halen. In brocante kennen we overigens twee soorten. De zogenaamde oude brocante met een dito uiterlijk, en nieuwe brocante. Omdat de vraag naar deze oude meubeltjes en accessoires zo groot is, spelen fabrikanten hier handig op in. Nieuwe brocante heeft dus alleen een doorleefde look maar is van nature niet oud. In goede brocante webshops vind je overigens wel authentieke meubels met originele gebruikssporen.

 

Brocante meubels en accessoires bij de brocanterie

 

Echte leuke brocante meubels koop je natuurlijk bij een brocanterie. In veel gevallen vind je hier een uitgebreid assortiment woonaccessoires en authentieke meubels. Ook voor beelden en prachtige bustes ben je hier aan het juiste adres. Een brocante winkel verkoopt ook vaak antieke meubeltjes of curiosa. En natuurlijk mag je ook hiermee vrij combineren om de gezelligheid in huis te kunnen halen.

 

Waar je bij veel woonwinkels nieuwe brocante tegen het lijf loopt, vind je hier veelal authentieke exemplaren met een heerlijk doorleefd karakter. Denk hierbij maar eens aan brocante keuken accessoires of stoelen. Perfect om jouw eetkamertafel een geweldige mee te kunnen geven. Als je eerst wat inspiratie op wilt doen voor een interieur in landelijke stijl kun je ook terecht bij een brocanterie. Dit is natuurlijk dé uitgelezen plaats om ideeën op te kunnen doen voor een gezellige inrichting.

 

 

Brocante meubels combineren met een moderne inrichting.

 

Helemaal trendy en van deze tijd! Bij een curiosa en brocante winkel vind je tal van leuke oude meubels en accessoires die je kunt combineren met een moderne woonstijl. Denk hierbij maar eens aan een stoere industriële look in combinatie met oude stoelen en vintage keukenkasten. Maak jouw brocante look af met bijpassende oude accessoires en jouw woonkamer, keuken of slaapkamer is helemaal gezelligheid proof.

 

Dit kun je doen met kleine oude voorwerpen zoals een brocante spiegel of een doorleefde oude deur. Natuurlijk kun je die in je woonkamer gebruiken als echte toegangsdeur, maar ook voor de sier tegen een witte wand is dit een echte eyecatcher in jouw industriële interieur. Als je deze gezellige combinatie helemaal door wilt voeren in je inrichting, kun je ook de keuken voorzien van een geheel nieuwe vintage look. Brocante keukenkastjes zijn namelijk hipper dan ooit!

 

Bij veel brocante winkels heb je dan ook een ruime keuze. Heerlijk doorleefde keukenkasten met hier en daar een klein littekentje. Een brocante keuken is uitnodigend en warm. Bij de aanblik ruik je vooral de geur van appeltaart en warme chocolademelk. Dat is nou precies wat brocante meubels en kasten met je interieur doen. Zeker in combinatie met robuuste industriële elementen, komt de brocante stijl helemaal tot zijn recht.

 

Online brocante meubels kopen of lekker rondstruinen in de winkel.

 

Ben je overtuigd van de charme en gezelligheid van brocante? Dan is het tijd om zelf op zoek te gaan naar de leukste oude meubels die jouw inrichting karakter en stijl meegeven. Natuurlijk doe je dit het beste bij een echte brocante winkel. Tegenwoordig hebben de meeste antiek en brocante winkels ook een website. Mocht je even geen tijd hebben om zelf een bezoek te brengen, koop jouw brocante meubels en accessoires dan eenvoudig online.

 

Als je oude meubels of woonaccessoires aan wilt schaffen, ben je bij een brocante webshop altijd verzekerd van authentieke stukken. Dit betekent dat je te maken hebt met échte oude meubels of accessoires. Perfect dus voor het creëren van een gezellige sfeer. Een winkel met brocante en curiosa besteed veel aandacht aan de zoektocht naar deze meubels. Zo weet je zeker dat je een prachtig oud meubelstuk op de kop tikt, of eigenaar wordt van een uniek accessoire uit de oude tijd. Hoewel online brocante meubels kopen je veel tijd scheelt, is het zien, ruiken en aanraken van brocante natuurlijk nog veel leuker.

 

Tijdens een bezoek aan de winkel kun je tevens veel inspiratie opdoen. Zo maak je jouw inrichting nog mooier en scoor je misschien ook nog dat leuke beeldje voor op jouw brocante kast. Een brocante interieur brengt dus meer dan alleen gezelligheid met zich mee. Je creëert een trendy inrichting door twee woonstijlen op unieke wijze te combineren. Een tikkeltje stoer en modern, maar ook landelijk en warm. Zo kun je jouw keuken, slaapkamer of woonkamer met brocante meubels en accessoires een compleet nieuwe look geven met oude meubeltjes.

 

Femke @Writeables

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.