Thuisbasis » Plastic

Plastic

Plastic Soep,

 

De meeste mensen kopen hun voedsel bij de supermarkt in de buurt en zijn daar redelijk gelukkig mee, ik was dat ook totdat ik besefte dat als je even de moeite neemt en je gaat naar je lokale slager, groenteboer of bakker je ineens producten eet die veel smakelijker zijn dan die je gemakshalve bij de supermarkt koopt.

Dit is ook erg logisch want deze supermarkten moeten zo goedkoop mogelijk hun producten aan de man brengen en om hierin te slagen dwingen zij de producent om ingrediënten te gebruiken die ik op zijn zachtst gezegd discutabel vindt. Sla eens een bakboek open en bekijk de ingrediënten die je nodig hebt om een cake te bakken, ik durf te wedden dat er geen palmolie in verwerkt wordt maar gewoon ouderwetse roomboter. Toch durven deze supermarkten wel een cake te verkopen waar geen roomboter in te vinden is.

Zo is het ook met het verfraaien van je huis, je kunt natuurlijk altijd naar de Action of de Big Bazaar en koop je op het eerste gezicht een leuk hebbedingetje wat er wel oud en authentiek uitziet. De waarheid is dat deze producten gewoon per container worden aangevoerd en koop je niets anders dan een product waar er dertien van in een dozijn zitten. En om het goedkoop te houden is het geproduceerd van oerdegelijk waaibomen hout of nog erger van plastic, door een onderbetaalde uitgebuite werknemer. 

Tegenwoordig doe ik net iets meer moeite om juist dat echt authentieke object of product te vinden, en ben dus veel te vinden op vlooienmarkten, rommelmarkten en kringloop winkels of ben een paar dagen op weg naar België, Frankrijk of Duitsland om juist dat te vinden dat de tand des tijds heeft doorstaan.Zo ben ik dus in de loop der jaren verandert en doe net iets meer moeite om juist dat te vinden waar ik als ik het heb aangekocht ook nog eens een goed gevoel bij heb. Heeft u iets dat u niet meer gebruikt laat het ons weten en misschien komen wij wel tot zaken of u brengt het gewoon naar een kringloop winkel bij u in de buurt en geeft iemand de kans om daar weer van te genieten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.